2013-11-17 21:02:40• hírek • Szatmar.ro

Lakossági fórum - értékeld Coica egy éves tevékenységét

A Raţiu Demokrácia Központ (Centrul Raţiu pentru Democraţie - CRD) és partnerei: a Tarsadalmi Részvételi Erőforrás Központ (Centrul de Resurse pentru Participare Publică-CeRe), az Országos Polgári Tanácsadás Központ (Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni - ANBCC) és az AGES Egyesület, polgári fórumot rendeznek Szatmárnémetiben november 18-án, 17 órai kezdettel. A rendezvény Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal gyűléstermében lesz megtartva és Dr. Costel Dorel Coica polgármester egy évi tevékenységét mutatja be.

A fórum része a „A szavazatod, a jövőd számít!" projekt tevékenységeinek. A projekt célja a polgárok és a jelöltek, illetve a helyi választottak közötti kommunikáció támogatása. A fórum keretében, a polgármester találkozik a város polgáraival, a média és a civil szféra képviselőivel, a beszélgetés a választási kampányban tett igéretekről (2012. május), illetve ezek betartásáról szól.

„A szavazatod, a jövőd számít!" program tevékenységei  2012. február - 2014. május között zajlanak és főcéljai a polgárok tájékoztatása a helyi jelöltek és választott tisztviselők felelősségvállalási mechanizmusairól, illetve a lakosság részvételi formáiról a döntéshozatalban.

„Ezek a találkozók folytatják a 2012-ben elkezdett, online és offline tájékoztató kampányokat és a választási kampányban megrendezett összejöveteleket a lakosság és a jelöltek számára. A fórumok megerősítik a polgárok és választottjaik közötti köteléket, kialakítják a helyi demokratikus mechanizmusokat és a tisztviselők kampány utáni fellelőségvállalását", hangsúlyozza ki Iulia Georgescu, projekt vezető.

A szatmári összejövetel keretében szó esik a 2012-es választási kampányban elhangzott igéretekről, amelyek összegyűjtöttek a cineceapromis.ro portálon.

Cinceceapromis.ro (Kimitígért)

A cineceapromis.ro internetes oldal összesíti a választási kampányokban megtett ígéreteket, melyeket nyomon követ a választások után. A felhasználóknak lehetőségük van egy személyes részt  létrehozni, ahol a választási kampánnyal kapcsolatos anyagokat tölthetnek fel (fényképek, audió és videó felvételek) és részt vehetnek a fórumon történő beszélgetéseken is. Konkrét javaslatokat tehetnek a politikusok felelősségrevonására és így átlépnek a tevékenységükkel az online környezetből az offline-ba.

A fent említett online platform egyike a 2001-es Restart Romania (www.restartromania.ro) verseny nyerteseinek. A kampány a TechSoup Románia szervezésében, az Amerikai Egyesült Államok Bukaresti Nagykövetsége által finanszírozott grant támogatásával történik és a diplomáciai környezet, az IT&C cégek, a programozók közössége és az online vállalkozók támogatását élvezi.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: